Sales manager

FULL-TIME

Medz-Europe, not just medical consumables
Sinds de oprichting in 2002 blijft Medz-Europe groeien en dat smaakt naar meer! Medz importeert en handelt in medische, drogisterij en farmaceutische producten (verbruiksartikelen). Haar plaats in de keten, een eigen inkoopkantoor in het Verre Oosten en een zeer uitgebreid productportfolio maakt Medz-Europe een unieke handelspartner. Klanten zijn handelsbedrijven in Europa met vooralsnog een sterke focus op de BeNeLux. Nu de leiding van de oprichter overgaat naar de 2e generatie is er plaats voor een ambitieuze Salesmanager die de groei verder doorzet.

Groei en ondernemen

Het bedrijf kenmerkt zich door een scherpe handelsgeest en hoge klanttevredenheid. Deze succesformule heeft zich de laatste jaren goed laten vertalen naar nieuwe branches en er liggen nog veel meer mogelijkheden. Als Salesmanager ben je continu op zoek naar deze nieuwe markten en klanten om te bedienen, ook internationaal. Je informeert de directie over kansen die je signaleert en weet jouw plannen goed te onderbouwen.

Team
Je bent verantwoordelijk voor het salesteam van momenteel 5 FTE. Onder jouw leiding stelt het team alles in het werk om klanten optimaal te bedienen. Zelf beheer je ook (bestaande) key-accounts. Samen breiden jullie klanten uit in omzet en productgroepen. Jouw drive om altijd te groeien en handel te doen maakt dat je succesvol bent in deze rol. Je voelt je verantwoordelijk van magazijn tot levering.

In het kort;

  • Bewaken van gebudgetteerde omzet en marge doelstellingen;
  • dagelijkse leiding binnen- en buitendienst;
  • signaleren nieuwe markten, klanten en hierop acquireren;
  • beheer (key) accounts;
  • rapporteren naar directie.

Gedreven en verantwoordelijk
Verder herken jij jezelf als een stevige persoonlijkheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je hebt veel energie en doet wat nodig is. Afspraak is afspraak past bij je. Je vind het prettig om direct met de ondernemer te kunnen schakelen en discussiëren om samen verder te komen. Met jouw ervaring binnen een handelsonderneming (of vergelijkbaar) en trackrecord in sales ga je graag de uitdaging aan om jaar op jaar duurzame groei te creëren.

Wij verwachten:

5 jaar ervaring in (outside) sales;

4 jaar ervaring binnen handelsorganisaties;

3 jaar leidinggevende ervaring;

een gezond arbeidsethos;

woonachtig in omgeving Amersfoort (± 40km)


  • Werkgebied / standplaats

In deze functie ben je landelijk actief. Het hoofdkantoor van Medz-Europe is gevestigd in Amersfoort.Loading
Loading